Ituhippi-Tynkkynen palmuöljymessiaana

 

Jukka Hankamäki spekuloi kirjoituksissaan, että Vihreät ovat siirtymässä takaisin ”ituhippipuolueeksi”. Tämä kuvaa Vihreitä paremmin kuin mikään muu. Liike tosiaan aloitti ituhippilinjalla marginaalisena puolueena.

Vihreiden isoimpana ongelmana näyttää olevan periaatteettomuus. Kun katsoo puolueen varsinkin nuorimpia edustajia kuten Tynkkystä ja Toivolaa, niin on paljon helpompi kuvitella heidät huonosti istuviin, suoraan kirpputorilta tuleviin kuluneisiin kierrätysvaatteisiin kuin pukuun, valkoiseen paitaan ja kravattiin. Vihreät ovatkin "vesimelonien" puolue -vihreitä päältä ja punaisia sisältä.

Kirjoituksessaan ”Miksi en äänestä vihreitä” kansanedustaja Jussi Halla-Aho sanoo vihreitä tyhmiksi. He laativat ennen vaaleja ohjelmajulistuksen, jonka mukaan rangaistukset ovat sekä tehokas että tehoton keino rikollisuuden käsittelyssä. Hankamäki puolestaan arvostelee vihreitä hyödyllisten hankkeiden kuten Vuosaaren sataman vastustamisesta. Silti nämä eivät ole isoimpia uskottavuusongelmia vihreiden osalta. 

Oras Tynkkynen on erityisen mielenkiintoinen esimerkki tekopyhästä vihreästä kansanedustajasta. Tynkkystä ei valittu alun perin eduskuntaan kansanedustajaksi demokraattisessa äänestyksessä vaan hän meni sinne Satu Hassin varaedustajana. Siitä eteenpäin hän onkin onnistunut juurtumaan eduskuntaan kuin rikkaruoho. On tunnettua, että kansanedustajaksi on helpompi päästä jatkokaudelle kuin ensimmäiselle kaudelle.

 Tynkkynen esitti 29. maaliskuuta 2012 seuraavan puheenvuoron eduskunnan kyselytunnilla:

 Oras Tynkkynen /vihr: Arvoisa puhemies!

Kansalaisten pitää voida luottaa valtionhallinnon

riippumattomuuteen. Ei ole sinänsä ilmennyt

syitä epäillä yksittäisten virkahenkilöiden

toimia, mutta riippumattomuus tai ainakin kansalaisten

luottamus tähän riippumattomuuteen voi

vaarantua, jos johtava virkahenkilö värvätään

suoraan valvottavan alan yrityksestä tai vaihtoehtoisesti

jos valvova virkahenkilö siirtyy suoraan

tehtävästään tämän valvottavan alan firman

palkkalistoille. Suomessa tämä pyöröovi valtionhallinnon

johtavien virkahenkilöiden ja yritysten

välillä on käynyt aika tiuhaan. Meillä on siirrytty

valtionhallinnon ja kaivosteollisuuden, ydinvoimateollisuuden

välillä hyvin ahkerasti. Pitäisikö

Suomeen saada tiukemmat säännöt siirtymiselle

valtionhallinnon johtopaikkojen ja valvottavien

yritysten välillä?

 

Tynkkynen taisi unohtaa itse istuvansa Nesteen hallintoneuvostossa. Istumapaikka, joka tuottaa hänelle noin 2000 euroa vuodessa. Hän ei elä kuten saarnaa vaan ottaa paikan energiayhtiöstä, jota eduskunta valvoo. Tässä on mielenkiintoista pistää merkille, että tämä Nesteen hallintopaikka pistää kyseenalaiseksi myös Tynkkysen ennen eduskuntavaaleja kotisivuillaan esittämän väitteen, että hän ei ota lahjoituksia yrityksiltä. Miksi hän kuitenkin on Nesteen hallituksessa, jos se hänen oman puheenvuoronsa hengen mukaan on omiaan vaarantamaan hänen asemansa riippumattomana kansanedustajana? Eikö noin viiden tonnin kuukausipalkka muhkeine luontaisetuineen riitä Tynkkyselle?

 Neste muuten hiljattain muun muassa Tynkkysen ohjaamana meni mukaan palmuöljyhankkeeseen Indonesiassa. Ironista onkin, että Tynkkysen aktivistikaverit keräävät nyt varoja muun muassa Greenpeacessa tuon hankkeen lopettamiseksi. Palmuöljyhanke ajaa maanviljelijät kodeistaan ja vaarantaa harvinaisia eläinlajeja kuten sumatrantiikerin. Tämä menee vastoin vihreiden näkemystä itsestään ympäristöpuolueena.

Tynkkynen ilmoittaa ollessaan ehdokkaana Tampereen kaupunginvaltuustoon syksyn 2012 vaaleissa, ammatikseen kansanedustajan ja ”ilmastoasiantuntijan”. Hän on vielä kansanedustaja. Tosin tilanne näyttää sikäli lupaavalta, että hänen äänimääränsä vaaleissa ovat vähenemään päin. Mutta ilmastoarvailija olisi sopivampi ammattikuvaus kuin ”ilmastoasiantuntija”. Joka tapauksessa Tynkkynen on  opiskellut tiedotusoppia yliopistossa ja monen muunkin väitetyn ilmastoasiantuntijan tavoin häneltä puuttuu koulutus ilmastotieteeseen, klimatologiaan.

 lmastonmuutos on yksi vihreiden keppihevosista. Se alkaa tosin jo mennä muodista eivätkä poliitikot viitsi enää aivan samanlaisella tunteen palolla puhua siitä kuin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Mitä on ilmastonmuutos? Siitä on hieman erimielisyyttä. Vihreiden teorian mukaan ihmisen toiminta, kuten kasvihuonepäästöt aiheuttavat ilmakehän lämpenemistä. Todellisuudessa ihmisellä lienee siinä pienempi osuus kuin vihreät haluavat myöntää. Koko ihmiskunnan historian ajan ilmasto on muuttunut spontaanisti ja tänään esimerkiksi vettä sataa alueille, jotka olivat kuivia 20 000 vuotta sitten. Vihreiden ennusteiden mukaan meidän pitäisi jo olla tuon ihmisen aiheuttamaksi väitetyn ilmastonmuutoksen tuhoamia. Tätä vihreää ajatussuuntausta ilmastonmuutoksesta sanotaan alarmismiksi.

 Tynkkynen ei, ilmeisestä tekopyhyydestään ja typeryydestään huolimatta, ole kuitenkaan pahin ”virheiden” kansanedustajista. Tai no pahuus tietenkin on käsitteenä tulkinnanvarainen. Kuitenkin jos ”pahuuden” ajateltaisiin tarkoittavan kansanedustajien kohdalla haitallisten lakien esittämistä, pahimmaksi vihreäksi tulisi luultavimmin entinen oikeusministeri Tuija Brax.

 Braxin raksutukset

 Oheisessa linkissä kerrotaan siitä, miten taannoin hallitusohjelmasta pudotettiin aselain vaihe 2. Tuija Braxin nimi tulee esille vähemmän imartelevassa yhteydessä.

 

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/107

 

Oikeusministerinä Brax vastusti lainsäädännön tarpeellisia muutoksia, vaikka Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin (EIT) oli tuominnut kaikki Suomen Korkeimman oikeuden keskeiset  ennakkopäätökset. Braxin aikana oikeuslaitos on ollut korruptoituneisuudessaan demokraattisen, laillisen oikeuden irvikuva. Mikko Niskasaaren poimintoja oikeusministeriön toimialalta:

 

” Sananvapausrikoksia koskevaan lainsäädäntöön tehdään tarpeelliset tarkistukset Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisukäytäntöjen pohjalta”

 

Joita Brax siis vastusti viimeiseen saakka.

 

” Laaditaan vuoden 2011 aikana Suomen ensimmäinen ihmisoikeustoimintaohjelma”

 

Suomalaiset tälläkin hetkellä ovat melko voimattomia poliisin ja syyttäjien mielivaltaa vastaan. Aidossa oikeusvaltiossa näin ei pitäisi olla.

 

” Selvitetään mahdollisuutta hyödyntää käräjäoikeuksien tallenteita ja rajata näyttöön kohdistuvaa muutoksenhakua hovioikeusmenettelyn nopeuttamiseksi”

 HO:n pitäisi hutiloida tapaukset läpi nopeammin, jos niitä ei jotenkin voida kieltää kokonaan menemästä tähän ensimmäiseen muutoksenhakuinstanssiin. Suomalaisilta oltaisiin Braxin mukaan viemässä vähäisiä oikeusturvakeinoja.

 ” Todistelua koskeva lainsäädäntö uudistetaan”

 Tässä kohtaa Niskasaari spekuloi, että uudistus merkitsisi poliisin haluamien nimettömien todistajien sallimista. Poliisit vannovat riittävästi vääriä valoja jo nyt. Siitähän sirkus paranisi kun nimettömät todistajatkin saisivat anonymiteetin takaa heittää sontaa syytetyn niskaan.

 ” Syyteneuvottelujärjestelmän käyttöönoton mahdollisuudet arvioidaan”

 Millä tavoin mahtaa syytteiden kaupallistaminen edistää oikeusturvaa?

 ” Järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa tehostetaan ja selvitetään uuden erityislain tarve”

 Toisin sanoen poliisi haluaa lisää valtuuksia. Olkoonkin, että Niskasaaren blogi on täynnä esimerkkejä siitä, miten poliisi ujostelematta rikkoo lakeja aina kun sille sopii.

 ” Selvitetään satelliittipaikannukseen perustuvien tienkäyttömaksujen käyttöönottoa”

 Mikä olisi oikea poliisivaltiohanke. Jatkuva satelliittipaikannus rikkoisi törkeällä tavalla ihmisten yksityisyyden suojaa. Se myös on vihreiden keppihevosten kärjessä.

Ihmetyttää, mistä löytyvät ne hölmöt jotka äänestivät Tuija Braxin uudelle kaudelle hänen tyrittyään oikeusministerinä. No äänestäjien hämäämiseen myös Braxilla, Tynkkysellä ja muilla vihreillä kuluu vain muutama kuukausi neljässä vuodessa. Hyvistä vaalibudjeteista huolimatta heidän kannatuksensa näyttää sentään olevan matkalla alaspäin.

Kuten pitääkin.

Vihreiden dilemma näyttääkin liittyvän paitsi tekopyhyyteen myös vanhentuneisiin ja kyseenalaisiin teorioihin kuten ilmastonmuutos sekä demokratian polkemiseen esimerkiksi tuon satelliittipaikannuksen avulla. Miten pian puolue marginalisoituu lopullisesti jää nähtäväksi.