Bilderberg on salaperäinen järjestö. Itse en tiedä, mitä sen suljettujen ovien takana päätetään sen jokavuotisissa kokouksissa. Kovin moni muukaan ei tiedä varmaksi. Kokouksiin ei pääse kukaan kutsumaton eikä sinne kutsuta ketään tavallista pulliaista. Kutsutut poikkeuksetta ovat poliittisesti vaikutusvaltaisia, usein ammattipoliitikkoja pääministeri- tai presidenttitasolta tai sitten rikkaita suuryhtiöiden johtajia. Edes reportterit eivät pääse raportoimaan kokouksien yksityiskohtia.

Tämän salaseuran kokoukseen Jutta Urpilainen (SDP), Suomen tasavallan sosialistinen pääministeri, matkusti taas tämän vuoden 2012 touko-kesäkuun vaihteessa. Matka oli niin salainen, että Ylen kommentaattori mainitsi televisioidun kyselytunnin alussa torstaina 31. Toukokuuta, että ei ollut tiedossa mitä varten Urpilainen oli matkustanut Yhdysvaltoihin. Vuosi sitten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (PS) kyseli tästä Urpilaisen matkasta välikysymyksellä. Urpilainen vetosi siihen, että kyseessä oli matka yksityishenkilönä. Miksi sitten Urpilainen ottaa rahat veronmaksajien kukkarosta matkoihinsa? Tämä toiminta tietenkin tekee täysin perusteettomaksi väitteet matkustamisesta yksityishenkilönä.

 Vaikka Urpilainen matkustaisikin yksityishenkilönä, omilla rahoillaan (mikä tietenkin olisi ministerin palkalla suotavaa), niin silti hänen osallistumisensa Bilderbergin kaltaisen salaseuran toimintaan on huolestuttavaa. Eihän esimerkiksi Helena Erosenkaan katsottu kirjoittaneen loppujen lopuksi melko triviaalia hihanauhakirjoitustaan yksityishenkilönä vaan merkittävässä poliittisessa asemassa. Eronen oli tuolloin perussuomalaisen kansanedustajan, James Hirvisaaren poliittinen avustaja. Jos Urpilaisen toimintaa vertaa Erosen toimintaan, niin hihamerkkijuttu oli sentään tehty avoimessa blogissa. Urpilaisen logiikan mukaan näyttää kuitenkin olevan ok, että ministeri osallistuu kokoukseen, jossa läpinäkyvyys suurelle yleisölle on plus miinus nolla. On myös turha Urpilaiselta väittää, että Bilderbergillä ei ole poliittista merkitystä. Kuten mainittua, tuon salaseuran toimintaan, vaikka sen yksityiskohdat eivät olekaan tiedossa, osallistuu maailman tärkeimpiä talouselämän toimijoita. Silti Urpilainen sanoo:

 ” Mitään päätöksiä täällä ei tehdä, ja sen takia kokouksesta liikkuvat jutut ovat aikamoista legendaa”

 Miksi niitä kokouksia sitten ei julkisteta mitenkään? Miksi valtionvarainministerin muka on tarpeen veronmaksajien rahoilla matkustaa USA:han saakka väittämänsä mukaan vain rupattelemaan? Miksi synnyttää globaalisti ”legendaa” jos kokoukset ovat niin viattomia kuin Urpilainen väittää?

Siinä muutamia epäselviä kysymyksiä Bilderbergin tiimoilta. Urpilaiselta tuskin tulee vastauksia kansalaisille.